
Vom mânca mai puține caise, cireșe, vișine, piersici sau nectarine din producție autohtonă în acest an, gerul din februarie și zăpada din aprilie punând serios în pericol producția. Cercetătorii au în schimb vești bune despre speciile noi aclimatizate în solurile nisipoase din „Sahara Olteniei”.
Curmalii chinezești s-au adaptat solurilor nisipoase din sudul Olteniei FOTO: FB/St. Dăbuleni
Soiurile timpurii de cais, piersic, nectarin, cireș sau vișin trec prin grele încercări de ani buni, de când ne confruntăm cu toamne târzii și ierni blânde, dar și episoade neașteptate de ger venite după ce pomii au pornit în vegetație.
La Stațiunea de Cercetare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni, în „Sahara Olteniei”, au trecut în schimb bine și foarte bine, atât peste nopțile geroase din februarie, cât și peste această ultimă (speră agricultorii) răbufnire a iernii din aprilie, speciile pe care cercetătorii le…